Energiens balance

Efteråret gør godt i sindet.

Der findes bare ikke bedre årstider end efterår, ihvertfald ikke hvis du spørger mig. Denne årstid blandes af sommerens rester plus vinterens begyndelse, hvor nogle dage stadig føles som sensomre og nogle dage føles som kolde og vinteragtige. Det jeg synes er specielt dejligt er de kolde dage, som dagen i dag er. Jeg mærker kulden bide i kinderne og fingrene kræver en vante – men det betyder ikke noget, for jeg pakker mig bare ind i store strikbluser, vinterstøvler og mine nyindkøbte vanter fra Samsø og afsted med hunden det hedder.

Det er balsam for min sensitive sjæl at være ude i naturen og specielt når det bliver koldere. Det er som om at min krop og hoved bliver renset og tænker mere klart. Det der for mig er sjovt at se er, at ikke alle deler denne passion, med at elske det kolde. Folk jeg møder, går og skrutter sig og det er tydeligt at se, at de fryser og meget hellere ville have sommerens varme. Når jeg så sender varme smil, bliver der sendt halve skæve smil tilbage – efterfulgt af en tankebobbel, hvor der står: “Hvad fanden smiler du af….!”

Jeg kommer sådan til at tænke på mig selv, inden jeg gik i gang med min uddannelse som psykoterapeut, når jeg møder disse mennesker. Jeg kan på mange måder spejle mig i dem, altså hvordan jeg var engang. Inden jeg startede rejsen ind i mig selv og lærte mig selv at kende, kunne det have været mig selv jeg mødte på stien. På ydersiden var jeg glad, men i virkeligheden var jeg en sur, vred og ked af det ung kvinde, som samtidig var frustreret over at have det sådan. Med tiden og udviklingen fandt jeg ud af hvor denne frustration stammede fra og jeg fik empati med mig selv, da jeg opdagede min sensitive side. Jeg vidste dengang ikke at der var noget der hed særligt sensitiv, men jeg kunne tydeligt se, som tiden gik, at jeg havde mange af de træk, som dette personlighedstræk indeholder. 

I starten havde jeg en ambivalent følelse i kroppen, da det gik op for mig, at jeg ikke magtede alle de spontane aftaler og “vildhed” mere.  Samtidig mærkede jeg også, at når jeg slappede af, havde ro omkring mig og lyttede til min krop, så fik jeg det også bedre – meget bedre faktisk, men balancen var svær for mig at finde. Og så er det her at naturen og specielt årstiderne kommer ind i billedet. Jeg har i årenes løb fundet ud af, at finde roen og kræfterne i naturen og at det hjælper mig, når jeg har brug for at tømme hovedet eller når dagen har været for overstimulerende. Jeg har dog en forkærlighed for efterår, som jeg skrev tidligere og selvom jeg elsker vores 4 årstider og de skift det giver i vejret, men også i os som mennesker, så elsker jeg stadig mest det kølige og kolde og den hygge der ligger her – det er balsam for mig sjæl. 

Hvad er balsam for din sjæl….??

IMG_2516

Næste indlæg

Energiens balance